Zilveren verlovingsringen

Zilveren verlovingsringen, verzorg ze goed en je hebt er lang plezier van


Zoals iedereen weet, is zilver als edelmetaal voor je verlovingsring heel gevoelig voor aanslag. Dit heeft tot gevolg dat er donkere tinten verschijnen. Om aanslag te voorkomen en de mooie flonkering van je zilveren verlovingsringen te behouden, is het aan te raden om de verlovingsringen zo min mogelijk met lucht in aanraking te laten komen. Dit kan je doen door de verlovingsringen op te bergen in zuurstofdichte zakjes met anti-aanslag strips. Let er wel op dat je niet meerdere zilveren sieraden hetzelfde zakje bewaart. Zilver is namelijk een zacht metaal dus krassen zijn eenvoudig te maken.

Om de levensduur en de fonkeling van je zilveren verlovingsringen verder te verlengen, kan je ze poetsen met speciale zilverpoets. Wanneer je dit doet, let er dan wel op dat je een zachte doek gebruikt vanwege het feit dat zilver zacht en dus gevoelig is voor krassen. Gebruik absoluut geen tissues of papieren doeken, omdat deze juist krassen kunnen veroorzaken tijdens het poetsen. Verder dien je tijdens het poetsen lange heen-en-weer bewegingen te maken om zo de fonkeling van de zilveren verlovingsringen weer te laten verschijnen. Wissel het gedeelte van je doek af waarmee je poetst om zo de aanslag niet te verplaatsen. Ben tot slot heel voorzichtig met verlovingsringen met zilveren laagjes, want door ijverig poetsen kunnen deze laagjes van de ringen afgepoetst worden.

Wanneer je zilveren verlovingsringen te veel aanslag hebben en je hebt niet de tijd om deze schoon te maken dan zal je ze naar een professionele zilver schoonmaker dienen te brengen. Hele oude, fragiele of kostbare verlovingsringen kunnen ook het beste naar professionele zilver schoonmaker gebracht worden.

Houd rekening met eventuele aanwezige edelstenen op je verlovingsringen en zorg ervoor dat deze niet meegenomen met het poetsen. Je kan namelijk de edelstenen hiermee ernstig beschadigen en dit is natuurlijk doodzonde. Tot slot zijn er nog genoeg mogelijkheden in huis om je zilveren verlovingsringen weer springlevend te maken. Zo kan je gebruik maken van warm water met zeep of los wat soda op in water om dat te gebruiken als poetsmiddel voor je kostbare zilveren verlovingsringen.