Witgouden armbanden

Witgouden armbanden

Voordat er over witgouden armbanden wordt gesproken is het goed te weten waar het allemaal begon. Armbanden zijn al duizenden jaren oud. Zelfs voordat de Romeinen ervoor kozen om armbanden als sieraden te dragen, kende de wereld ze al. Toen der tijd was zilver en metaal het populairs tot de jaren 1700 en sinds dien deed goud haar intrede. In de loop van tijd werd het een tweede natuur om meerdere armbanden tegelijk te dragen om wat extra op te vallen.DeIndiase cultuur is een heel goed voorbeeld van. Eén ding is wel zeker: men kan gouden armbanden onmogelijk overslaan als het erop neerkomt om een sieraad om de arm (vooral om de pols) te dragen. Door de eeuwen heen hebben armbanden vele stijlen gekend en komen ze in verschillende vormen voorwaaronder: slaven-, bedel-, schakel-, plaatarmbanden, etc. Ze kunnen ook nog van verschillende materialen gemaakt worden, afhankelijk van het doel van zo een armband zoals het cultuur of functie van de desbetreffende drager. Hierop volgen twee typen armbanden.

Bedelarmbanden

Dit is een armband die kleine voorwerpjes heeft of beter bekend is als bedeltjes. Als iemand de armband wilde bekijken, moest die persoon een nieuw hangertje of “bedeltje” erbij kopen of beloven eentje te kopen. Het betalen of kopen van een hangertje voor het bekijken van de armband wordt bedelen genoemd. Afzonderlijk herinneren de bedeltjes de drager aan de schenker, omdat de drager wel weet van wie welk bedeltje afkomstig is en onder welke omstandigheid dat bedeltje is verkregen.In de jaren zestig was de bedelarmband heel erg populair onder de jonge meisjes. Het waren geen witgouden armbandjes, maar de originele bedeltjes bestonden uit minder dure materiaal zoals glas. Langzaam maar zeker gebruikte men zilver en zelfs ook witgoud om een bedelarmband te maken.

Slavenarmbanden

De slavenarmbanden zijn even mooi en interessant als de bedelarmbanden. Deze witgouden armbanden kwamen voorheen ook voor in andere materialen, maar na gelang was het ook in witgoud beschikbaar. De slavenarmband is een smalle eenvoudige armband die glad is met een breedte van 6mm. Het kan ook versierd worden met zirkonia’s of andere steentjes voor zij die het een minder originele uitstraling willen geven. De armband kan ook breder gemaakt worden indien u geen liefhebber bent van smalle armbanden. Wat uw smaak ook zou zijn, u kunt uw slavenarmband laten maken in witgoud. Sommige mensen houden ervan om meerdere armbanden tegelijk aan te doen, vooral als het gaat om de slavenarmband.