Platina trouwringen

Platina trouwringen

Vaak genoeg kiezen de meeste koppels bij de aanschaf van huwelijksringen voor wit-, rood- of geelgouden trouwringen. Jammer genoeg vraagt men bijna nooit naar platina trouwringen. Heel waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat dit materiaal niet erg bekend is voor velen en de gedachte dat platina veels te duur is. Maar tegenwoordig is de goudprijs per gram hoger dan die van platina, waardoor het mogelijk is om in plaats van een gouden trouwring te kiezen voor een platina trouwring. En als de prijs toch aan de dure kant is, kunt u kiezen voor trouwringen gemaakt van palladium 950. Palladium is net als platina erg hard, maar goedkoper. Dit materiaal komt ook uit dezelfde chemische hoek als platina en hoeft dus niet per se met een legering van andere metalen gecombineerd te worden.

Eigenschappen van platina trouwringen

Platina is een edelmetaal, heel er schitterend en het is in zijn pure staat witgrijs van kleur. Net als goud kan er van platina gezegd worden dat het een edelmetaal is, omdat het geen scheikundige verbinding met de buitenlucht aan gaat. Van zilver kan dat echter niet gezegd worden omdat zilver na verloop van tijd zwart wordt en het frequent gereinigd moet worden. Nog een positieve eigenschap die platina trouwringen hebben, is dat het een heel harde metaal is. Door deze eigenschap is platina geschikt om ringen mee te maken zonder dat er andere metalen eraan worden toegevoegd voor extra stevigheid. En het kan bewerkt worden met bijvoorbeeld een gravure als de vingerafdruk of in eigen handschrift.

Ontwerp uw eigen platina trouwring

De mogelijkheid om uw eigen platina trouwring te ontwerpen is nu meer dan ooit mogelijk. In het begin was het een uitdaging voor goudsmeden om platina trouwringen te bewerken. Simpelweg omdat dit edelmetaal enorm hard is. Nu bestaan er speciale draaibanken daarvoor die het werk veel lichter maken, maar de afwerking, het plaatsen van edelsteentjes en het bewerken van de oppervlakte geschied met de hand. Wat het ontwerpen van uw platina trouwring betreft, bestaat er een speciale trouwringen configurator oftewel een bewerkingsprogramma daarvoor. U kunt van huis uit samen met een specialist uitkijken naar een bestaand model ring en die naar eigen smaak aanpassen of uw eigen trouwring samenstellen met dit configuratie programma.Met dit programma kun je haast van alles doen als we denken aan de kleur, legering, dikte, breedte, het plaatsen van steentjes, etc. Kortom is tegenwoordig alles aan de ring aan te passen.